fbpx Kultur och traditioner - Amerikanska Gymnasiet

På Amerikanska Gymnasiet har vi en stark kultur med återkommande traditioner precis som på High School i USA. Vi har återkommande “Homecoming-event” varje månad där klasserna också kan tävla om poäng. Varje event har tre hederskategorier och den klass som får flest poäng under sin gymnasietid vinner VIP på alla studentaktiviteter i årskurs 3.

Under våra Homecomingdagar är det alltid undervisning som vanligt… men med lite mer kreativitet. På “Sporty Friday” kanske det sitter ett hockeylag i klassrummet…  på “What not to wear Wednesday”.. ja då kan allt hända. En höjdpunkt under året är “Teachers Masquerade” som brukar förberedas i stort hemlighetsmakeri och med stor prestige mellan lärarna.

Homecoming – Termin 1

Sporty Friday
What not to wear Wednesday
Suit up day
Halloween Event

Homecoming – Termin 2

Meme day
Make it RED for Santa day
Crazy hair day
Yearbook Event week
Love is in the air

Homecoming – Termin 3

Good morning Monday
Competition week (Pi-day, history contest, spelling contest)
Teacher´s masquerade
Class color day
Hawaii summer Friday

Yearbook

Skolans starka traditioner lägger grunden till en fantastisk gemenskap vilken också förevigas i vår årliga Yearbook som släpps i juni månad varje år. I denna finns både enskilda bilder och klassbilder. Här finns bilder från årets olika events och från den stora galan AG Awards och MIC. I årskurs 1 skriver varje elev en “Freshman quote” i anslutning till sin individuella bild. I årskurs 3 får man skriva sin “Senior quote”. Boken produceras av grafisk designer i samarbete med Yearbook-klubben och samhällsvetenskapsprogrammet inriktning media. Varje år har boken ett nytt tema.

Branded Events

MIC (Make it count) – Skolans årliga debattävling. Klasserna möter varandra i debatt. Vi utser ett vinnande lag per årskurs och ett vinnande lag för skolan. Vi tävlar dessutom i “SM” i debatt.

Beat the Teachers – Årets stora drabbning mellan lärare och elever. Lärarna väljer vilken idrott vi tävlar i och gör allt för att vinna över eleverna. Vinnande lag får en guldplakett på skolans “Wall of Fame”.

AG Awards – Årets stora gala där vi hyllar de främsta prestationerna under året utifrån skolans värdegrund. Vinnare i varje kategori får en exklusiv kristallstaty. Under galan delar vi också ut 25.000:- i resestipendier.

Klubbar och kommittéer

Något som är särskilt kul på skolan är att man som elev själv kan starta en klubb eller att gå med i en eller flera andra klubbar. Varje klubb har en kapten som leder arbetet i klubben. Som premie får man som kapten en klubbtröja av skolan. Under året sker träningar och möjligheter att möta andra Amerikanska Gymnasium i “SM”. Klubbar är något som växer allt mer på våra skolor och som också skapar en gemenskap mellan klasserna. Exempel på klubbar som finns på skolorna är Fotboll, Amerikansk fotboll, Golf, Padel, Business, Space & technology, E-sport, Debatt, History, Basket, Matlagning och många fler.