Teaching for the future – Stockholm

Vi söker nu lärare till vad som kommer bli en enastående skola på Stora Essingen med stora klassrum som har utsikt över vattnet. Skolan har toppmodern utrustning, ett stort bibliotek en egen “American Diner” och framförallt ett helt nytt lärarlag som får möjligheten att starta upp Amerikanska Gymnasiet Stockholm tillsammans. Vi kommer ta emot 6 klasser i årskurs 1 i augusti. Till dessa klasser har skolan 1254 sökande elever som valt något av våra fyra gymnasieprogram.

Du har förutom gedigna ämneskunskaper och din lärarlegitimation ett stort intresse för att utveckla unga människor. Detta i linje med vår devis “ramar & kramar” som innebär ett tydligt ledarskap och tydliga spelregler i kombination med en stark omsorg om varje individ.

Vi söker lärare inom följande ämnen / ämneskombinationer:

• Idrott och hälsa
  • Samhällskunskap
  • Historia
  • Svenska
  • Engelska
  • Ekonomi
  • Juridik
  • Kemi
  • Matematik
  • Webutveckling
  • Moderna språk (spanska, franska, tyska, italienska)

Ledare

Du är en naturlig ledare i klassrummet. Du står för en professionell relation till alla elever och vet att ett tryggt och lugnt klassrum där starka relationer är väletablerade också leder till högre kunskapsnivåer.

Digital kompetens

Du har förmågan att använda ett brett spektra av digitala läromedel och du har med det en stabil digital kompetens. Du trivs med att arbeta i en digital miljö med digitala läromedel i kombination med traditionell litteratur.

Samarbete

Du föredrar att planera och utvärdera undervisningen tillsammans med dina kollegor och dina elever – för du vet att genom ett nära samarbete med andra, når du en högre kvalitet i din undervisning än när du arbetar ensam. Vi tror på tillsammans. Vi vet att läraryrket i många fall är ganska ensamt. Att själv vara uppsökande och initiativtagande kollegialt är en viktig förmåga.

Yrkesskicklighet

Utveckling är något du prioriterar. Du trivs som bäst när du får möjlighet att pröva nya metoder i din undervisning. Du använder dina elevers provresultat till att utveckla och förbättra din undervisning.
Du har också en förmåga att kunna se och bidra till att utveckla helheten på skolan.

Engelska

Du kan undervisa både på engelska och svenska inom ditt ämne. Du är bekväm med att använda både digitala läromedel och traditionell litteratur på båda språken.

Lösningsfokuserad

Du ser möjligheter och du leder alltid utmaningar och problem mot lösningar. Du har ett alltigenom positivt förhållningssätt.

– Amerikanska Gymnasiet är först i Sverige med Tre Terminer. Vi är också sannolikt först i Sverige med att inte använda kopiator på skolan. Vi kommer fortsätta vara först inom fler perspektiv framöver.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Anställningsstart är augusti 2021.

Ansök genom att skicka personligt brev och CV till: stockholm@amerikanskagymnasiet.se

Välkommen att söka ett spännande och utmanande arbete som kommer utveckla dig som lärare och ledare. Vi erbjuder:

– Kompetensutveckling utomlands

– Marknadsmässig lön

– Kollektivavtal

– Återkommande professionell coachning i ledarskap

– En modern och trivsam arbetsmiljö

– Professionella kollegor

– Friskvårdsbidrag f n 2.000 kr

– En ambitiös, erfaren och kunnig skolorganisation med pedagogisk utveckling i prioritet

Våra lärare är kompetenta, engagerade och dessutom duktiga ledare.

Vi söker dig som är den naturliga ledaren i klassrummet. Du står för en professionell relation till alla elever och vet att ett tryggt och lugnt klassrum där starka relationer är väletablerade också leder till höga kunskapsnivåer.

Du har förmågan att använda ett bredare spektra av läromedel och du har med det en stark digital kompetens, där ditt intresse för framtidens krav på förmågor och kompetenser utmanar dig i ditt arbete.

Du föredrar att samarbeta med dina kollegor och dina elever för du vet att genom ett nära samarbete med andra når man en högre kvalitet i sin undervisning än när man planerar ensam. Du är naturligt nyfiken på dina lärarkollegor och du vill kontinuerligt utveckla dig själv till att hela tiden bli en bättre lärare.

Du vet att en bra lärare är avgörande för hur väl eleverna lyckas i framtiden. Du vet att du är en bra lärare utifrån att du hela tiden vill bli bättre i din profession. Att undervisa är något du älskar. Att kommunicera och interagera med dina elever är också något du älskar.

Du kan undervisa både på engelska och svenska inom ditt ämne. Du har en stark vilja att förändra och förbättra det samhälle vi verkar i och med det forma dagens ungdomar till morgondagens ledare.

Vad vi erbjuder