fbpx Amerikanska Gymnasiet Göteborg - Amerikanska Gymnasiet

Skolstart tisdagen den 9 augusti klockan 09:00

Vi vill hälsa dig som blivit antagen till åk1 varmt välkommen till skolstart!

Vi ses på Anders Personsgatan 18 och du går in via receptionen en trappa upp. Här tar vi emot dig och leder dig rätt i byggnaden. Under första skoldagen kommer du få lära känna dina lärare och dina blivande studiekamrater. Du behöver inte ha med dig något material till den första skoldagen.

Beroende på vad det är för väder så kan det vara varmt i centrala Göteborg vid tiden för skolstart. Klä dig gärna utifrån vilket väder det är för dagen och räkna med att det kan vara lite varmt.

Under första skolveckan kommer vi ha det trevligt tillsammans och du kommer få många nya vänner. Du kommer också få lära dig om hur allt fungerar på gymnasiet, vi kommer börja att träna studieteknik och vi kommer lägga mycket tid på att arbeta med våra grundvärderingar: Knowledge & curiosity, Kindness, Courage och Grit. Vi kommer också ta det allra första fotot till årets Yearbook. Det kommer att bli mycket spännande och roligt som händer vid skolstarten.

Praktiska frågor och svar

1. Du kommer få ett personligt skåp under första veckan. Till detta behöver du ta med ett eget hänglås.

2. Du kommer få en personlig iPad eller dator (teknikprogrammet)

3. Du kommer få inloggningsuppgifter till skolans system

4. Du kommer få en tagg till dörren på skolan och välja en personlig kod

5. Du kommer att få vår “Student Guide” som vi arbetar igenom och tränar på tillsammans

6. Vi bjuder givetvis på skollunch varje dag. Berätta för oss om du är i behov av specialkost under första dagen.

Vi ser mycket fram mot att lära känna dig!

Läsårstider Göteborg 2022_2023

Skolstart termin 1: 9 augusti klockan 09:00
Termin 2 start: 14 november
Termin 3 start: 6 mars