fbpx Välkommen till Amerikanska Gymnasiet - Campus Halmstad! - Amerikanska Gymnasiet

Nu öppnar vi äntligen vår skola i Halmstad och förbereder oss inför skolstarten i augusti. Ansökan till Amerikanska Gymnasiet sker via Gymnasieantagningen i Halland. Skolan ligger på högskolans i Halmstads Campus vilket ger unika möjligheter till våra elever och lärare.

Om du registrerar en intresseanmälan kommer du få personliga inbjudningar inför VIP-träffar och öppet hus i omvalsperioden. Ladda gärna hem vår broschyr: Amerikanska Gymnasiet Halmstad för att läsa mer om skolan.

Läsårstider Halmstad 2022_2023

Skolstart termin 1: 9 augusti klockan 09:00
Termin 2 start: 14 november
Termin 3 start: 6 mars
Läsårets sista dag: lördag 10 juni, alternativt måndag 12 juni (rektors beslut)

Autumn break –  29 okt-13 nov (v44,v45)
Christmas break – 23 dec – 8 jan
Sport break – 18 feb – 5 mars (v8,v9)
Spring break 1 april – 10 april
Weekend break 1 – 18 maj – 21 maj
Weekend break 2 – 3 juni – 6 juni

Besök vår skola på Campus Halmstad

Under perioden fram till skolstart erbjuder vi personliga besök på skolan. Du bokar ditt besök via vår SYV Ellen Persson, mail ellen.persson@amerikanskagymnasiet.se eller telefon 0702-08 56 82.

Välkommen till skolstart – Tisdag 9 augusti klockan 09:00

Vi ser mycket fram mot vår skolstart i Halmstad och att också kunna bidra till Halmstad kommun med samma framgångsfaktorer för akademiska studier som Amerikanska Gymnasiet lyckats så väl med i våra storstäder. I Stockholm har just nu 2126 elever sökt till någon av Amerikanska Gymnasiets 180 platser och i Göteborg har 1405 elever sökt till skolans 160 platser. I Halmstad startar vi första året upp med tre klasser med ca 25 elever per klass. Det innebär en klass på naturvetenskapsprogrammet, en klass på ekonomiprogrammet och en klass på samhällsvetenskapsprogrammet.

Vi ser att det finns ett stort behov också i Halmstad för studiero och trygghet i skolan. Den starka gemenskap och den positiva kultur som Amerikanska Gymnasiet formar är en modell som vi vet skapar en riktigt bra skola. Vår skola kommer alltid att vara en trygg plats som står upp för akademi och lärande och som via engagerade lärare skapar lust att komma till skolan – lusten att lära sig mer. Vi kommer att kunna stå för en mycket stark gemenskap mellan elever och mellan elever och lärare på vår skola i höst. Det kommer bli ett alldeles unikt skolår med tre klasser på skolan år 1.

Skolstart är tisdag den 9 augusti klockan 09:00. Denna kommer bli något alldeles särskilt och en blandning mellan amerikansk inspark och svensk skolstart.

Skolchef: peter.heddelin@amerikanskagymnasiet.se
SYV: ellen.persson@amerikanskagymnasiet.se
Rektor Amerikanska Gymnasiet Halmstad: evelina.lofnertz@amerikanskagymnasiet.se
Frågor om skolan: 0703-00 28 39
Frågor till SYV: 0702-08 56 82

Digitalt Öppet Hus 2021

Våra lokaler

Amerikanska Gymnasiet i Halmstad ligger på Linjegatan 12 precis vid Laholmsvägen. Förutom att skolan ligger i ett centralt läge i Halmstad med gång- och cykelavstånd från staden så är skolan på en plats med goda bussförbindelser för inresande.

Amerikanska Gymnasiets fastighet är också placerad i direkt anslutning till Högskolans område vilket skapar stora möjligheter till samarbeten mellan gymnasiet och högskolan.

Byggnaden är modern och har tidigare nyttjats av högskolan. Här finns därför flera redan färdigställda föreläsningssalar. Vi bygger om skolan invändigt i två etapper och kompletterar byggnaden med ytterligare klassrumsmodeller, Homebase och skolans matkoncept “American Diner”.

Blandade filmklipp