fbpx Välkommen till Amerikanska Gymnasiet i Halmstad! - Amerikanska Gymnasiet

Nu öppnar vi äntligen vår skola i Halmstad och förbereder oss inför skolstart i augusti 2022. Ansökan till Amerikanska Gymnasiet sker via Gymnasieantagningen i Halland.

Under hösten genomför vi öppna hus på skolan där vi berättar mer om vad som gör just vår skola till en alldeles unik skola och varför fler än 3000 elever årligen valt att ansöka till något av våra gymnasieprogram i Stockholm och Göteborg.

Om du registrerar en intresseanmälan kommer du få personliga inbjudningar inför varje öppet hus.

Ladda gärna hem vår broschyr: Amerikanska Gymnasiet Halmstad för att läsa mer.

Datum för våra öppna hus

Torsdag 25 november – Öppet hus (17:30-19:00) Föranmäl dig här för en garanterad plats. Det går också bra att komma förbi spontant. Klockan 17:40 börjar rektors genomgång om Amerikanska Gymnasiet Halmstad.

Lördag 11 december – Digitalt öppet hus med Livechat.
Torsdag 20 januari – Öppet hus (17:30-19:00)
Tisdag 8 februari – Öppet hus (17:30-19:00)

Måndag 14 februari – Vägledningsdag ring SYV (08:00-17:00)

 

Våra lokaler

Amerikanska Gymnasiet i Halmstad ligger på Linjegatan 12 precis vid Laholmsvägen. Förutom att skolan ligger i ett centralt läge i Halmstad med gång- och cykelavstånd från staden så är skolan på en plats med goda bussförbindelser för inresande.

Amerikanska Gymnasiets fastighet är också placerad i direkt anslutning till Högskolans område vilket skapar stora möjligheter till samarbeten mellan gymnasiet och högskolan.

Byggnaden är modern och har tidigare nyttjats av högskolan. Här finns därför flera redan färdigställda föreläsningssalar. Vi bygger om skolan invändigt i två etapper och kompletterar byggnaden med ytterligare klassrumsmodeller, Homebase och skolans matkoncept “American Diner”.

 

 

Blandade filmklipp