Teknikprogrammet vänder sig till elever som vill arbeta med problemlösning och teknikutveckling. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i teknik och naturvetenskap på högskolan. Teknikprogrammet finns endast på Amerikanska Gymnasiet i Göteborg och på Amerikanska Gymnasiet i Stockholm.

Inriktning informations- och medieteknik

Teknikprogrammet på Amerikanska Gymnasiet har inriktningen informations- och medieteknik vilken vänder sig till elever som exempelvis vill arbeta med programmering, datakommunikation eller med utveckling av appar och weblösningar. Utbildningen ger en bred grund för fortsatta studier på högskola eller universitet i Sverige eller utomlands. Utbildningen skapar också goda förutsättningar för elever som är intresserade av att starta företag inom området teknik och programmering.

På programmet får du lära dig webbutveckling och programmering. Matematik är också ett viktigt inslag i utbildningen. Vi är en Apple-skola och arbetar med MacBook som digital klient på teknikprogrammet, vilket innebär att du som elev får tillgång till en personlig dator.

Eleverna på Teknik är drivna och tävlar ibland i olika sammanhang. Möjligheter finns varje år inom bland annat SM i E-sport eller i tävlingen Hack your World där elever från teknikprogrammet på Amerikanska Gymnasiet faktiskt vann hela tävlingen 2021.

Välj teknikprogrammet på Amerikanska Gymnasiet om:
  1. Du är intresserad av datorer och programmering
  2. Du är intresserad av ett mer digitaliserat lärande
  3. Du tycker om matematik, teknik och media