Teknikprogrammet vänder sig till elever som vill arbeta med problemlösning och teknikutveckling. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i teknik och naturvetenskap på högskolan.

Teknikprogrammet – [informations och medieteknik]
Digitalisering – Apputvecklare – Programmerare/utvecklare

Teknikprogrammet på Amerikanska Gymnasiet har inriktningen informations- och medieteknik vilken vänder sig till elever som exempelvis vill arbeta med programmering, datakommunikation eller med utveckling av appar och weblösningar. Utbildningen ger en bred grund för fortsatta studier på högskola eller universitet i Sverige eller utomlands. Utbildningen skapar också goda förutsättningar för elever som är intresserade av att starta företag inom området teknik och programmering.

 

Teknikprogrammet – [informations och medieteknik] på Amerikanska Gymnasiet är utformat för att hantera samtliga områdesbehörigheter A1, A2 ,A3, A4, A5, A6abc, A7, A8, A9, A10, A11*, A12*, A13*, A14 och A15

*kräver utökat program

Studievägledning

Inriktning

Inriktningen informations- och medieteknik ger kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den ska behandla datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik.

Du väljer teknikprogrammet på Amerikanska Gymnasiet om,

– Du är intresserad av datorer, spel och programmering

– Du är intresserad av ett mer digitaliserat lärande

– Du tycker om matematik, teknik och media