Teknikprogrammet vänder sig till elever som vill arbeta med problemlösning och teknikutveckling. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i teknik och naturvetenskap på högskolan. Teknikprogrammet finns för tillfället endast på Amerikanska Gymnasiet i Göteborg och på Amerikanska Gymnasiet i Stockholm.

Inriktning informations- och medieteknik

Teknikprogrammet på Amerikanska Gymnasiet har från 2024 ett särskilt fokus på utbildning inom Artificiell intelligens. På programmet läser du samtliga gymnasiekurser inom ai. Utöver de övriga grundläggande gymnasiekurserna läser du även programmering, webbutveckling och dator- och nätverksteknik.

Utbildningen ger en bred grund för fortsatta studier på högskola eller universitet i Sverige eller utomlands. Utbildningen skapar också goda förutsättningar för elever som är intresserade av att starta företag inom området teknik och programmering.

Många av våra studenter har blivit drivande entreprenörer efter gymnasiet. På teknikprogrammet läser vi därför också ledarskap. Entreprenörskap och företagande är också en kurs som många teknikelever väljer som individuellt val.

På programmet får du lära dig webbutveckling och programmering. Matematik är också ett viktigt inslag i utbildningen. Vi är en Apple-skola och arbetar med MacBook som digital klient på teknikprogrammet, vilket innebär att du som elev får tillgång till en personlig dator.

Eleverna på Teknik är drivna och tävlar ibland i olika sammanhang. Möjligheter finns varje år inom bland annat SM i E-sport eller i tävlingen Hack your World där elever från teknikprogrammet på Amerikanska Gymnasiet faktiskt vunnit SM två gånger hittills.

Läs pressmeddelandet om Teknikprogrammet och Artificiell Intelligens

Välj teknikprogrammet på Amerikanska Gymnasiet om:
  1. Du är intresserad av datorer och programmering
  2. Du är intresserad av artificiell intelligens
  3. Du är intresserad av teknik och webbutveckling